Griezmann weer gesetteld in Madrid: Ze houden hier van me om wie ik ben

Griezmann weer gesetteld in Madrid: "Ze houden hier van me om wie ik ben"

21-11-2021 13:11

Antoine Griezmann beleefde een moeizame rentree bij Atlético Madrid, al krijgt hij meer en meer zijn vorm uit zijn eerste periode in de Spaanse hoofdstad te pakken. De aanvaller is gelukkig bij Los Colchoneros en kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij FC Barcelona.

Twee jaar geleden verruilde Griezmann Atlético Madrid voor FC Barcelona, dat 120 miljoen euro betaalde voor de Fransman. Afgelopen zomer keerde hij terug in Madrid, al twijfelde hij of hij opnieuw in de armen zou worden gesloten. "Ik was bezorgd", geeft Griezmann in gesprek met Telefoot toe. "Ik had ook een slechte start, dat hielp ook niet mee. "Maar ik wist dat ik alles gaf, dus ik hield de moed erin."

Hoewel het in zijn eerste maanden stroef verliep, kreeg hij de steun van de Atlético-aanhang. "Ik denk dat ze van me houden om wie ik ben", stelt Griezmann. "Ik heb een coach (Diego Simeone, red.) die me vertrouwt en een club die me vertrouwt." Inmiddels begint de Franse aanvalsleider dat vertrouwen terug te betalen. In zijn laatste drie wedstrijden was hij bij drie doelpunten betrokken.

Dat rendement was in zijn Barcelona-tijd geen vanzelfsprekendheid. Griezmann kijkt met wisselende gevoelens terug op zijn tijd in Catalonië. "Ik had ongelofelijk goede teamgenoten en ik heb veel geleerd van de coaches, maar ik speelde niet altijd en dat was moeilijk. Ik ben in elk geval trots om bij Barcelona te hebben gespeeld", besluit de Fransman.