Vandenbempt uit kritiek op Antwerp: 'Dat heeft het Belgisch voetbal niet nodig'

Vandenbempt uit kritiek op Antwerp: 'Dat heeft het Belgisch voetbal niet nodig'

14-11-2021 19:41
14

Royal Antwerp FC is op korte tijd één van de topclubs in ons land geworden en hoopt één van de komende jaren een titel te kunnen vieren. Toch zijn er ook nog minpunten bij The Great Old, ziet Peter Vandenbempt.

Antwerp groeide na de promotie snel uit tot een topclub in ons land en deed dat met de hulp van Luciano D'Onofrio. De zakenman is inmiddels weer vertrokken bij de club, en dat lijkt toch nog voor wat problemen gezorgd te hebben.

"Nu D'Onofrio weg is, wordt er wel zwaar geïnvesteerd, maar het werkt nog niet", merkt Vandenbempt op bij Sport/Voetbalmagazine. "Laat ons zeggen: over de vakman Luciano kan geen twijfel bestaan, maar tegelijk is hij een veroordeelde crimineel", geeft de journalist aan.

Zes 'voetbalbelgen'
Vandenbempt gelooft ook dat Antwerp het niet altijd even best voor heeft met het Belgische voetbal. Dat het de regel om zes in België opgeleide spelers op het scheidsrechtersblad wil aanvechten, snapt hij niet; "Dat is ongelofelijk contraproductief", is Vandenbempt scherp.

"Ik snap dat het hinderlijk is bij een jonge topclub die vanuit het puin herrijst en nog geen prima jeugdopleiding heeft waaruit het al kan putten, maar wat zij willen is precies wat wij niet willen, en wat het Belgisch voetbal niet nodig heeft", besluit hij.