Thorstvedt ziet het weer helemaal zitten na Waregem: Dit was het echte Genk

Thorstvedt ziet het weer helemaal zitten na Waregem: "Dit was het echte Genk"

02-11-2021 23:45 Laatste update: 23:50
1

KRC Genk heeft haar rug weer gerechte de voorbije week. Zowel in de beker als tegen Zulte Waregem legde het zes doelpunten in het vijandelijke mandje. Zo kan er weer een glimlach af bij Kristian Thorstvedt.

De Noorse middenvelder vormde tegen Essevee een driehoek met Patrik Hrosovsky en Bryan Heynen die ietwat anders opgesteld stond dan normaal onder John van den Brom. Hrosovsky voetbalde als zuivere zes, terwijl de twee daarvoor vrij bewogen en elkaars positie overnamen. Dat lukte uitstekend. "Er zat veel beweging in, we hadden de hele wedstrijd lang volledige controle", is Thorstvedt overtuigd in Het Nieuwsblad.

Het vertrouwen uit de twee ruime zeges doet zeker deugd. Dat wil de Noor meenemen naar de volgende weken. "Eindelijk legden we nog eens een complete ploegprestatie op de grasmat. Veel beweging, zes mooie doelpunten en een hoog tempo, dit was het echte Genk", klinkt het positief. Toch waarschuwt Thorstvedt dat die niet noodzakelijk betekent dat de trein helemaal vertrokken is. Hij draagt zijn ploeggenoten op om "kritisch" te blijven voor hun prestaties.