Clement hint naar speelkansen voor Mbamba: Hem moeten gebruiken in Manchester

Clement hint naar speelkansen voor Mbamba: "Hem moeten gebruiken in Manchester"

02-11-2021 22:44

Club Brugge probeert woensdag voor een nieuwe stunt te gaan in haar Champions-League-campagne. Op het veld van Manchester City zal het wel niet kunnen rekenen op Eder Balanta, een uitblinker uit de voorbije wedstrijden. Wie weet beleeft de piepjonge Noah Mbamba zo wel het voorlopige hoogtepunt uit zijn loopbaan.

De afgelopen wedstrijden mocht Mbamba al meermaals proeven van een basisplaats, weliswaar op de Belgische voetbalvelden. In de Champions League bleef zijn bijdrage tot nu toe beperkt tot 22 minuutjes. Bovendien vielen die aan het einde van de thuispartij met City (1-5), toen het kalf al verdronken was. Woensdagavond wacht er misschien wel een ... basisstek!

Philippe Clement liet immers verstaan Mbamba zo goed als zeker zal opdraven in het Etihad Stadium. Aangezien Balanta geschorst is, komt er sowieso een stekje vrij. "Noah laat zijn kwaliteiten zien, ook in de bekermatch", verwijst hij bij De Standaard naar het duel met KSK Deinze. "Hij is een van de jongens die we gaan moeten gebruiken in Manchester." De Brugse coach houdt wel een slag om de arm, want hij is er nog niet uit of Mbamba zal starten of later in de partij zal invallen. De ervaren Ruud Vormer heeft eventueel een streepje voor.

Hoe dan ook mag Mbamba tevreden zijn over zijn prestaties bij Club Brugge. Hoewel er af en toe nog wat mindere momenten tussen zitten, is Clement erg te spreken over de zestienjarige controleur. "Dat is logisch, hij blijft nog altijd maar zestien jaar", veegt hij de voorlopige tekortkomingen met plezier onder de mat.