'De beste scheidsrechter van Spanje' fluit woensdag Manchester City – Club Brugge

'De beste scheidsrechter van Spanje' fluit woensdag Manchester City – Club Brugge

01-11-2021 15:00
3

Woensdag staat in de Champions League Manchester CityClub Brugge op het programma. De UEFA duidde de Spanjaard Antonio Mateu Lahoz  aan als scheidsrechter. In Spanje staat de scheidsrechter hoog aangeschreven.

Woensdag zal Lahoz om 21 uur het eerste fluitsignaal laten klinken in Manchester City – Club Brugge. Het is voor de Spanjaard de vierde keer dat hij een match van een Belgische club zal fluiten. In 2012 floot hij Lokeren – Pilzen. In 2015 was hij van de partij in Club Brugge – Manchester United. Tot slot floot hij in 2016 RSC Anderlecht – Shakhtar. In juni van dit jaar ging Lahoz nog mee door de knieën met de Rode Duivels voor de match tegen Rusland. 

In april van dit jaar was Lahoz nog even 'wereldnieuws'. Hij was aangeduid voor de topper tussen Real Madrid en Barcelona. Ondanks dat hij de Clásico al een paar keer floot, haalde de Spaanse voetbalbond hem van de wedstrijd. 'Geblesseerd', klonk het toen officieel. Voor de wedstrijd schreven enkele Spaanse kranten - ondanks dat hij hoog wordt aangeschreven - dat Barcelona hem de minst leukste ref vindt.