Union viert op unieke manier haar 124ste verjaardag

Union viert op unieke manier haar 124ste verjaardag

01-11-2021 09:15 Laatste update: 09:25
3

Dat Union Saint-Gilloise een stokoude traditieclub is, weten de meeste voetballiefhebbers in België wel. Maar hoe oud is l'Union nu eigenlijk? Op 1 november blies de Brusselse club 124 kaarsjes uit. En daar hoort natuurlijk een verjaardagsvideo bij. 

Via haar officiële kanalen deelde Union een filmpje van een man die mondharmonica speelt. Het deuntje dat hij laat horen, is dat van het nummer 'C'est l'Union qui sourit' van Jean Narcy. Dat is het clublied van Union dat in het Dudenpark steeds voor de wedstrijd te horen is en door de supporters vaak aan het einde van de wedstrijd gezongen wordt wanneer alle geel-blauwe sjaals de lucht in gaan. De man met de mondharmonica is op heel wat plekken in Brussel te zien in het filmpje, ook in het Dudenpark.

Union werd in 1897 opgericht en kreeg stamnummer 10. De Brusselse club won elf landstitels en twee keer de Beker van België. Nadat Union tussen 1933 en 1935 maar liefst 60 wedstrijden ongeslagen bleef, won het in 35 haar laatste landstitel. Afgelopen seizoen keerde Union na 48 seizoenen terug naar het hoogste niveau. Daar bekleedt het momenteel ook de hoogste plaats in de rangschikking na 13 speeldagen.