Een slot om niet te vergeten, Anderlecht vecht zich naar punt tegen OHL

31-10-2021 20:21
140

RSC Anderlecht heeft na veel werken en zwoegen een punt gepakt tegen Oud-Heverlee Leuven. De Brusselaars kwamen vroeg op een dubbele achterstand tegen OHL, maar wisten in het absolute slot toch nog een punt te pakken: 2-2.

Na de knappe overwinning in de Croky Cup begon RSC Anderlecht met veel vertrouwen aan de partij en ging het al vlug op zoek naar een openingsdoelpunt. Terwijl paars-wit veel dreiging toonde, was het voor Hendrik Van Crombrugge ook opletten na een sterk schot van Al-Tamari.

Opletten geblazen dus, al bleek de defensie van Anderlecht toch niet helemaal wakker te zijn. Niet veel later viel dat doelpunt er toch. De altijd gevaarlijke Xavier Mercier vond na een prachtige voorzet Sory Kaba, die de bal voorbij Van Crombrugge kopte.

Anderlecht wakker? Helemaal niet. Mathieu Maertens bewees in het verleden al dat hij graag van afstand schiet, tegen Anderlecht deed hij dat nog eens over. Ruimte genoeg om op doel te besluiten, OHL na vijftien minuten voetballen al op 0-2.

Een flinke domper voor Anderlecht en het publiek, dat begon met fluiten en hoopte op beterschap. Dat kregen we niet meteen te zien. De Brusselaars probeerden wel, maar het blok achterin van OHL gaf weinig tot geen ruimte. Tot het slot. Na wat meer druk van de Brusselaars kwamen er toch kansen en uiteindelijk ook een doelpunt: 1-2, maar Anderlecht moest na rust toch beter voor de dag komen.

Anderlecht eindigde de tweede helft met een goede flow en probeerde dat ook in de tweede helft door te zetten. Veel dreiging, enkele kleine kansjes maar echt het grote gevaar bleef voorlopig uit. OHL hield goed stand en probeerde op de counter nog tegen te prikken.

Uiteindelijk wist Anderlecht op het uur toch te scoren, maar greep de VAR in. Een duidelijke duwfout van Hoedt werd afgestraft en het doelpunt van de Nederlander terecht afgekeurd. Een domper voor Anderlecht, al was het wel een duidelijke waarschuwing voor Oud-Heverlee Leuven. Diezelfde VAR toonde later geen genade na een elleboog in de ribben van Michael Murillo. De Panamees kreeg er een verdiende rode kaart voor.

Een flinke domper voor Anderlecht, dat ook na die rode kaart enkel nog aan aanvallen dacht en vol voor die gelijkmaker (of meer) ging. De Brusselaars eisten het balbezit op, de Leuvenaren zaten op hun tandvlees, maar echt aan het werk werd Romo niet gezet.

Een nederlaag was in de maak voor Anderlecht, maar kwam er niet. Na een voorzet van Amuzu kwam Romo onnodig tussenbeide en kwam de bal tot bij Zirkzee. Die wist er optimaal van te profiteren en maakte er 2-2 van. Dat bleek ook het eindresultaat te zijn, ondanks een zinderend slot. In de allerlaatste minuut ging OHL nog aan het counter, had Alexis De Sart de 2-3 aan de voet, maar hield Majeed Ashimeru de bal met de hand uit doel.

SRood voor de Ghanees en strafschop voor Oud-Heverlee Leuven. Sory Kaba plaatste zich achter de bal, Van Crombrugge kroonde zich tot matchwinnaar door de bal uit doel te houden. 2-2.