'Kortrijk plukt conditietrainer én vertrouweling Vanden Borre weg uit Molenbeek'

'Kortrijk plukt conditietrainer én vertrouweling Vanden Borre weg uit Molenbeek'

27-10-2021 16:39
1

KV Kortrijk blijft niet bij de pakken zitten na het abrupte vertrek van Luka Elsner. Nadat het in de persoon van Karim Belhocine al een nieuwe hoofdcoach had aangetrokken, voegde het dinsdag een conditietrainer toe aan haar trainersstaf. Gérard Lifondja komt over van RWDM.

Zelf heeft KVK nog niet gecommuniceerd over haar allernieuwste werknemer, maar volgens Het Nieuwsblad is er sprake van een akkoord tussen alle partijen. Lifondja was de voorbije tijd aan de slag in Molenbeek, in Eerste Klasse B met andere woorden. Daar stond hij ook al in voor de fysieke paraatheid van de A-selectie. In januari van dit jaar werd hij nog aan boord gehaald als Performance Coach.

Eerder maakte Lifondja vooral naam als Personal Coach, waarbij hij voetballers begeleidde in zowel hun sportieve bestaan als hun privé-leven. Glenn Vercauteren, zoon van Frank, was één van zijn trouwe partners. Zo had Lifondja onder meer ... Anthony Vanden Borre onder zijn vleugels. In Kortrijk moet hij van Belhocine dus eerder aan de fysieke kwaliteiten sleutelen.