City-fan De Pauw weet nog niets van alle aandacht: Hij zal nogal opkijken

City-fan De Pauw weet nog niets van alle aandacht: "Hij zal nogal opkijken"

27-10-2021 11:15

Guido De Pauw, de Belgische City-fan die slachtoffer werd van zinloos geweld, stelt het beter. De toestand van de 63-jarige man is stabiel. De zoon van het slachtoffer gaf een update over de situatie tegenover de media.

Het verhaal is inmiddels wel bekend. Na afloop van de partij tussen Club Brugge en Man City kreeg De Pauw een harde klap toegediend nadat een Club Brugge ‘fan’ de City-sjaal van de man had gezien. De Pauw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar stelt het inmiddels al beter. Intussen kreeg de supporter ook steunbetuigingen van over heel de wereld, inclusief de spelers van Man City.

"Dat is toch schoon van hen. Iedereen kent City als de club van het grote geld maar dat gebaar toonde dat ze ook nog dat kleine familiale clubje van weleer zijn", citeert Het Laatste Nieuws de zoon van het slachtoffer. "Het is echt klasse dat ze mijn vader zo een hart onder de riem steken."

Het slachtoffer zelf is echter nog niet op de hoogte van alle steun en aandacht. "Momenteel durven we dat nog niet te vertellen aan hem. Het zou te heftig zijn voor hem op dit moment, hij moet vooral kunnen rusten. Eens dat het kan zullen we het wel vertellen en dan zal hij nogal opkijken."