Voormalig Barça-scout: 'Daarom begrijp ik niets van onze Nederlandse trainer'

Voormalig Barça-scout: 'Daarom begrijp ik niets van onze Nederlandse trainer'

25-10-2021 19:15
1

André Cury, voormalig scout van FC Barcelona, begrijpt helemaal niets van de werkwijze van Ronald Koeman bij de Spaanse grootmacht. Hij verklapt daarnaast ook dat Barcelona in het verleden al rond zou zijn geweest met Vinícius Júnior, die inmiddels voor rivaal Real Madrid speelt.

Cury was jarenlang betrokken bij de scouting van Barcelona en deed zijn werk voornamelijk in Brazilië. Daar had hij Vinícius al snel op het oog. "Vinícius had al bijna getekend. Hij is een culer. Een échte culer", zo vertelt Cury in een openhartig interview met Cadena SER. "Ik kan je vertellen: toen Barcelona met 6-1 verloor van Paris Saint-Germain (in het seizoen 2016/2017, red.) heeft hij gehuild. Ik was goed bevriend met zijn zaakwaarnemers, maar op het laatste moment hebben ze mij en Barcelona verraden."

De voormalig Barcelona-scout haalde een verdedigende middenvelder van Palmeiras, Matheus Fernandes, maar die redde het niet. Cury begrijpt er maar weinig van. "Ik gaf groen licht voor zijn transfer, omdat ik hem echt een goede speler vond. Hij heeft de kwaliteiten om de nieuwe Sergio Busquets te worden. Daarom begrijp ik niets van onze Nederlandse trainer...", zo deelt Cury een sneer uit in de richting van Koeman.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie