Strenge Heynen: Mooi voetbal, dat is nu bijzaak. Momenteel is dit Genk-onwaardig

Strenge Heynen: "Mooi voetbal, dat is nu bijzaak. Momenteel is dit Genk-onwaardig"

KRC Genk is zondagavond met de billen bloot gegaan tegen KAA Gent. Terwijl het zelf een heleboel wenkende kansen de das omsprong, kreeg het aan de overzijde drie doelpunten te slikken: 0-3. Een zichtbaar misnoegde Bryan Heynen las zijn ploeggenoten achteraf de levieten.

Voor de camera's van Eleven Sport kwam de stoom net niet uit de oren van de Genkse aanvoerder. Vooral de 'mooi-weer-voetballers' moeten het ontgelden. Het is dringend tijd om punten te pakken, klinkt het. "Of dat met mooi voetbal is, is bijzaak", vindt Heynen. Momenteel is dit Genk-onwaardig. We moeten terug naar de basis en vechten, niet mooi verdedigen, maar tackelen met een over-mijn-lijk-mentaliteit."

Hoewel de 0-3-uitslag bijzonder zwaar aankomt, had de wedstrijd best helemaal anders kunnen lopen. Vooral voor de pauze wrong Genk namelijk enkele uitstekende mogelijkheden de nek om. "Die moet je gewoon killen", is Heynen streng. "We missen efficiëntie in allebei de zestiens." Aangezien die er tegen Gent niet was, "blijf je met lege handen achter", concludeert Heynen.

John van den Brom lijkt zich stilaan zorgen te moeten maken over zijn positie. Niet alleen vanwege de magere resultaten, maar ook omdat de Genkse aanhang zich openlijk tegen de trainer keerde bij de vervanging van Junya Ito. "Het is normaal dat de trainer met de vinger gewezen wordt, maar iedereen moet zijn verantwoordelijheid nemen", valt Heynen zijn trainer niet af. Overigens moest de middenvelder zelf naar de kant met een blessure. "Dat is nu bijzaak", ontwijkt hij die kwestie nog even..

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie