Politie Willebroek-Mechelen over Standard-fans: 'Geen wedstrijden meer bijwonen'

Politie Willebroek-Mechelen over Standard-fans: 'Geen wedstrijden meer bijwonen'

02-10-2021 10:31
1

Donderdagavond stonden enkele heethoofden van Royal Antwerp FC in de schijnwerpers, helaas, vrijdag nam de harde kern van Standard Luik die fakkel over. Tegen KV Mechelen gebeurde eerst een 'tennisballenactie', waarna enkele meegereisde fans aan het begin van de tweede helft het veld betraden. Politiezone Mechelen-Willebroek tilt zwaar aan de feiten.

In een persbericht op de website van die politiezone bestaat er geen twijfel over: de schuldigen zullen vervolgd en bestraft worden. Aan de hand van camerabeelden zal de politie er alles aan doen om de verantwoordelijken op te sporen. Zij mogen zich aan een proces-verbaal verwachten. Overigens namen de aanwezige agenten deels de beslissing om de wedstrijd voor tien minuten te staken.

Verder schrijft de politie over een voetbalavond die 'ontsierd' werd, met 'als triest hoogtepunt' de veldbetreding van een handvol Luikenaars, die verhaal wilden halen bij de spelers van Standard. Op dat moment stond hun club 3-0 in het krijt, uiteindelijk zouden De Rouches nog één keer kunnen tegenprikken. De veldbestormers zullen niet enkel een pv onder de neus geduwd krijgen, maar mogen eveneens rekenen op een stadionverbod en een fikse geldboete. 'Hierdoor zullen zij vanaf volgende week al geen wedstrijden mogen bijwonen', eindigt het bericht.