Niet enkel De Ketelaere, Mignolet en Vanaken: Club telt veertien internationals

Niet enkel De Ketelaere, Mignolet en Vanaken: Club telt veertien internationals

02-10-2021 10:15 Laatste update: 10:34
2

Club Brugge kan van een fantastische week een onvergetelijke week maken. Na de fraaie zege op het veld van RB Leipzig in de Champions League (1-2) wacht zondag een bezoek aan eeuwige rivaal RSC Anderlecht. Vanaf maandag zou Philippe Clement dan weer eenzaamheidsverschijnselen kunnen vertonen.

Komende week vindt er namelijk een ware exodus plaats op Jan Breydel. Liefst vijftien spelers uit de A-kern van Blauw-Zwart zijn opgeroepen voor de nationale (jeugd)ploegen van hun vaderland. Daarbij zitten in de eerste plaats uiteraard drie Rode Duivels. Simon Mignolet en Hans Vanaken zijn de laatste jaren vaste waarden, met Charles De Ketelaere komt daar nog een derde raspaardje bij. Dat trio moet ons land aan de eindwinst helpen op de UEFA Nations League.

Net als bij De Ketelaere zijn het ook voor Noa Lang spannende dagen. Hij werd voor het eerst opgeroepen bij de hoofdmacht van Nederland. Binnen Europa zullen verder Eduard Sobol (Oekraïne) en Jack Hendry (Schotland) de kleuren van hun land verdedigen. Maar ook in de andere uithoeken van de wereld komt een Bruggeling in actie. Zo kijkt Eder Balanta (Colombia) binnenkort onder meer Brazilië in de ogen.

Tot slot krijgen nog heel wat jongelingen hun kans bij jeugdploegen. Club Brugge vaardigt een trio af bij de Belgische U21 (Senne Lammens, Nick Shinton en Ignace Van der Brempt) én bij de U19 (Noah Mbamba, Cisse Sandra en Lynnt Audoor). Daarnaast kreeg zomeraanwinst en toptalent Antonio Nusa een oproeping in de bus voor de U17 van Noorwegen.