Fiorentina zorgt voor historische vernedering van AS Roma, Mirallas scoort niet

30-01-2019 20:23 Laatste update: 20:35

Fiorentina heeft zich in de Coppa d'Italia bij de laatste vier geschaard. De manier waarop dat ging was bijzonder opmerkelijk: AS Roma werd met liefst 7-1 vernederd.

Fiorentina schoot uit de startblokken, met Federico Chiesa (foto) als grote gangmaker. Het Italiaanse toptalent raakte eerste de paal en scoorde vervolgens in de achtste en achttiende minuut: 2-0. Aleksandar Kolarov leek er na 28 minuten weer een wedstrijd van te maken, maar Fiorentina maakte er nog voor rust 3-1 via Luis Muriel.

In de tweede helft scoorde Fiorentina nog liefst vier keer. Marco Benassi, Chiesa en Giovanni Simeone (tweemaal) maakten de afstraffing compleet. Roma eindigde de bekerwedstrijd tot overmaat van ramp met tien man door een rode kaart voor Edin Dzeko. Bij Fiorentina speelde Kevin Mirallas de volledige match, maar scoorde dus niet. Onze landgenoot was wel goed voor twee assits.

Roma gaat komende zondag in de Serie A op jacht naar herstel als AC Milan op bezoek komt. De Romeinen staan op de vijfde plaats met slechts één punt minder dan Milan.