'Martinez voert niet één, maar twee wissels door tegen Brazilië'

'Martinez voert niet één, maar twee wissels door tegen Brazilië'

05-07-2018 06:58
2

Nog één nachtje slapen en dan spelen de Rode Duivels tegen Brazilië. Tot nu toe hadden de Belgen op het WK een vaste ploeg – op uitzondering van de match tegen Engeland –, maar daar komt nu waarschijnlijk verandering in.

Tegen Panama en Tunesië stuurde Martinez dezelfde elf namen in de wei. Tegen Engeland bracht de bondscoach een B-ploeg aan de aftrap. Tegen Japan greep Martinez terug naar zijn oude recept. Alleen kreeg Kompany de voorkeur op Boyata.

Nu lijkt het almaar meer op dat Martinez nog meer gaat schuiven met zijn team. Vooral Mertens moet vrezen voor zijn plaats. Eerst klonk het nog dat Nacer Chadli en Marouane Fellaini mogen rekenen op een basisplaats, maar volgens Het Laatste Nieuws is het voor die twee geen 'of-verhaal', maar een 'en-verhaal'. Tegen Brazilië komen ze beiden in de ploeg.

Naast Mertens moet dus nog iemand vrezen voor zijn basisplaats. Dat lijkt naar alle waarschijnlijkheid Yannick Carrasco te worden. De buitenspeler is defensief minder sterk en Martinez wil tegen Brazilië geen risico's nemen.