Valencia speelt schroom van zich af, Belgen beleven mindere avond

18-02-2016 23:04

Valencia heeft in de Europa League korte metten gemaakt met Rapid Wien (6-0). De geplaagde Spanjaarden gooiden tegen de Oostenrijkers alle schroom van zich af. De Belgen die in het tweede luik wedstrijden aan de bak kwamen, beleefden geen feilloze avond.

Valencia - Rapid Wien 6-0
Valencia en met name trainer Gary Neville stonden de laatste weken onder grote druk, maar daar was in de Europa League niks van te merken. Al na 35 minuten stonden de Spanjaarden dankzij doelpunten van Santi Mina (twee), Dani Parejo, Alvaro Negredo en André Gomes op een comfortabele 5-0 voorsprong. Een record, want nog nooit ging een ploeg zo voorspoedig de rust in.

Rapid Wien, dat in de voorronde van de Champions League notabene nog te sterk was voor Ajax, kreeg in de tweede helft nog één tegentreffer te verwerken. Rodrigo bepaalde de eindstand op 6-0.

Galatasaray - SS Lazio 1-1
In Istanbul stonden Wesley Sneijder en Ryan Donk met Galatasaray tegenover het SS Lazio. De Turken kenden een bliksemstart, want na twaalf minuten opende Sabri Sarioglu de score. Tien minuten later bepaalde Sergej Milinkovic-Savic de eindstand echter op 1-1. Jason Denayer speelde de volledige wedstrijd mee bij de Turkse club.

FC Augsburg - Liverpool 0-0
Jürgen Klopp en zijn Liverpool beleefden een lastige avond tegen het Duitse FC Augsburg. Van de Liverpool-Belgen startte enkel Simon Mignolet in de basis. En de Rode Duivel hield op Duits grondgebied zijn netten schoon. Maar Liverpool kon zelf niet scoren. Klopp probeerde nog het tij te doen keren door Divock Origi in de ploeg te gooien, maar de beide teams bleven steken op een brilscore.

Olympique Marseille - Athletic Bilbao 0-1
Eén magistrale ingeving van Aritz Aduris was voldoende om Olympique Marseille te verschalken. De Spanjaarden bezorgden het team van Michy Batshuayi een flinke kater. De Belgische international mocht na het schitterende doelpunt invallen, maar Batsman kreeg de bakens ook niet verzet.

Andere uitslagen (21:05 uur):
Sparta Praag - Krasnodar 1-1
FC Sion - Sporting Braga 1-2
Shakhtar Donetsk - Schalke 04 0-0
Sporting Lissabon - Bayer Leverkusen 0-1