Arsenal kondigt langdurig contract voor Tomiyasu (ex-STVV) aan met knappe video

20 maart - 10:31

Voormalig STVV-speler Takehiro Tomiyasu heeft dinsdag een langdurig contract getekend bij zijn club Arsenal. Zijn huidige verbindtenis was nog geldig tot 2025 met optie op een extra seizoen, maar dat zou naar verluidt nu verlengd worden tot 2027.

Tomiyasu wordt bij Arsenal zowel door de club als de supporters op handen gedragen. Ook coach Mikel Arteta is opgetogen met de contractverlenging van de Japanse international. "We zijn erg blij dat Tomi langer wil blijven", klinkt het op de website van Arsenal. "Zijn talent en kracht, de attitude van Tomi, mentaliteit en waarden zijn top. Hij is door iedereen hier graag gezien en is een belangrijke schakel in het team sinds hij naar hier kwam. Hoe hij traint, met zijn gedrevenheid om de beste versie van zichzelf te worden, is te bewonderen."

Tomiyasu zelf is naar eigen zeggen ook dolgelukkig met zijn keuze voor Arsenal. "Ik ben zo gelukkig, want Arsenal is één van de beste clubs ter wereld en het is een droom om hier te spelen", klinkt het. "Ik zal steeds blijven proberen om beter te worden, zowel als speler en ook als mens. Ik speel voor Arsenal en dus ook voor de supporters. Daarom zal ik mijn leven erop toeleggen om voor deze club en deze supporters iets terug te kunnen geven. Ik wil hier iets bereiken. Ik wil iets winnen samen met mijn ploegmaats, met de supporters."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.