Standard-icoon krijgt geweldig afscheid met erehaag als jeugdtrainer bij Ajax

27 februari - 23:46
4

Simon Tahamata heeft een prachtig afscheid op De Toekomst, het opleidingdscomplex van Ajax, gekregen. Eerder kondigde de gewezen ster van Standard Luik, Beerschot en Germinal Ekeren zijn vertrek bij de Nederlandse grootmacht aan. De oud-speler was jarenlang trainer in de jeugd, maar vanaf 1 maart ruilt hij die baan in voor een avontuur als trainer in Berlijn. Ajax wilde hem echter een mooi afscheid geven en deed dat met een erehaag op De Toekomst.

Tahamata was zelf ook erg ontroerd door de reacties rond zijn vertrek. "Hier kun je alleen maar van dromen. Ik hoor dan: je hebt het verdiend... Het was heel mooi. Dit had ik niet verwacht." Als voetballer brak Tahamata door bij Ajax, waarna hij in 1980 de overstap maakte naar Standard. Daar stal hij vier jaar lang de show. Na een tussenstap bij Feyenoord eindigde de dribbelaar in ons land bij Beerschot en Ekeren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.