GOAL: Vázquez doet het Lotto Park ontploffen met winning goal tegen RWDM

27-11-2023 10:05
3

RSC Anderlecht heeft de Brusselse derby tegen RWDM gewonnen met 2-1. Evident was het zeker niet voor Paars-Wit. RWDM stond twintig minuten voor het eind nog op voorsprong, maar Anders Dreyer bracht RSCA op gelijke hoogte via een penalty. In de slotfase ging enkel Anderlecht op zoek naar de winning goal en slaagde daar in blessuretijd ook in. Jan Vertonghen toverde een voorzet op maat uit zijn hoed, waarna Luis VAzquez de 2-1 tegen de netten kon werken.

De Argentijn moest eerder Kasper Dolberg vervangen nadat die niet verder bleek te kunnen. Vázquez werkte zich te pletter en kon zijn wedstrijd bekronen met de winning goal. Het Lotto Park ontplofte. RSC Anderlecht profiteert van de puntendeling eerder op de dag tussen KAA Gent en Union Saint-Gilloise. Paars-wit verkleint de achterstand op Union tot vier punten.