Van terreinknecht naar Real-beul: Ik maaide het gras waar ik zondag op speelde

Van terreinknecht naar Real-beul: "Ik maaide het gras waar ik zondag op speelde"

29-09-2021 17:37

Sébastien Thill is sinds dinsdagavond een held in Luxemburg en ver daarbuiten. De middenvelder poeierde het nietige Sheriff Tiraspol naar een Champions League-zege op Real Madrid, terwijl hij ruim een jaar geleden nog niet eens professional was.

In de negentigste minuut van het treffen met Real besloot Thill om de bal op een 1-1 stand maar eens op de pantoffel te nemen. Thibaut Courtois was kansloos en daarmee bezorgde hij Sheriff een sensationele zege in Bernabéu. Dat is een situatie waar de middenvelder een jaar geleden alleen maar van kon dromen.

Toen kwam hij namelijk uit voor Progrés Niederkorn in de Luxemburgse competitie en dat leverde hem geen vetpot op. "Ik had een baan naast het voetbal", vertelt hij aan So Foot. "Ik was werkzaam in de gemeente Differdange en zorgde daar voor het veld van het stadion. Ik was terreinknecht en maaide het gras waar ik op zondag zelf op speelde!"

Ruim een jaar later is hij matchwinner in het miljardenbal en wordt hij vanuit zijn vaderland bestookt met vragen. "Mijn telefoon blijft rinkelen, ik kan niet alle berichten lezen die me toe zijn gestuurd. Dat ik de eerste Luxemburger ben die in de Champions League heeft gescoord is een enorme trots. Het zal me voor de rest van mijn leven bijblijven."