Zirkzee verliest basisplek bij RSC Anderlecht: 'Waarom haal je hem dan?'

24-09-2021 08:16
36

RSC Anderlecht slaagde er donderdag niet in om de drie punten te pakken tegen KAA Gent. Bij de Brusselaars was het lang wachten op de inbreng van Joshua Zirkzee, té lang oordeelt men bij Het Laatste Nieuws.

Zirkzee begon goed aan zijn verhaal bij RSC Anderlecht, maar is na de komst van Christian Kouamé op het achterplan verzeild geraakt. Bij Het Laatste Nieuws begrijpt men niet dat de Nederlander zo weinig kansen krijgt.

'Vincent Kompany acht het blijkbaar (tactisch?) onmogelijk om Kouamé en Joshua Zirkzee in dezelfde ploeg te droppen, maar wat heb je dan aan het (grillige) talent van de Nederlander? Waarom haal je hem', vraagt men zich af.

Zirkzee kreeg uiteindelijk wel enkele minuten de tijd om Anderlecht nog aan een overwinning te helpen. 'Toen de eerste mensen hun wagen opzochten, mocht Joshua Zirkzee invallen. Op de plaats van Kouamé. Het is blijkbaar óf de ene óf de andere', merkt het dagblad op. De Nederlander kreeg ook dé kans om Anderlecht nog aan de winst te helpen, maar verprutste die. Al wordt dat nog verbloemd. 'Tja, hij mist vertrouwen. Zonde van het talent', besluit men.

De laatste basisplek van Zirkzee dateert van 29 augustus, in de 1-0 nederlaag tegen KRC Genk. Hij werd toen tijdens de rust vervangen door Kouamé en verloor zijn basisplek aan de Ivoriaan. Sindsdien viel Zirkzee in tegen KV Mechelen (zeven minuten), Standard (twee minuten) en KAA Gent (vier minuten).