Club Brugge toch leider ondanks hobbelige start: 'Er is iets veranderd sinds Gent'

Club Brugge toch leider ondanks hobbelige start: 'Er is iets veranderd sinds Gent'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 19:30do 23-09-2021 om 19:30

Club Brugge begint speeldag negen in de competitie als leider en hoopt die status te kunnen bevestigen tegen Oud-Heverlee Leuven. De Bruggelingen kenden nochtans een begin met ups en downs. Met als uitschieter de 6-1 blamage tegen KAA Gent.

Na die blamage wist Club Brugge wel te overtuigen tegen PSG én won het op bezoek bij Charleroi. Zonneschijn na flink wat regen. "We hebben heel duidelijk besproken wat er toen is misgegaan. En ja, er is sindsdien iets veranderd", vertelt Philippe Clement op zijn persconferentie. "Tussen de groep en de staf hebben we toen nog eens overlopen wat er heel belangrijk is voor ons. Sindsdien kwam er een goede reactie, is er meer stabiliteit en structuur in onze ploeg."

Het resultaat is een leidersplek, al wil Clement daar niet aan denken. "Ke weet dat ik daar niet graag over babbel. Ik sta wel liever eerste dan laatste", lachte hij. Makkelijk was het echter niet. "We hebben inderdaad een hobbelige start gekend met onnodig puntenverlies."

"Er waren goede en minder goede momenten. Maar daar hebben we lessen uit getrokken binnen de groep: er waren momenten dat we scherper moesten zijn. En het feit dat wij eerste staan, wil ook zeggen dat er niemand een perfecte start heeft gekend in onze competitie", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws