Boze Vanhaezebrouck: Palaversa duikt, dat is toch gecontroleerd balbezit?

Boze Vanhaezebrouck: "Palaversa duikt, dat is toch gecontroleerd balbezit?"

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 17:12wo 22-09-2021 om 17:12

KAA Gent moet donderdagavond aan de bak op het veld van RSC Anderlecht, nadat het zondag met 1-0 de boot inging bij KV Kortrijk. Na afloop van die partij was vooral veel te doen rond het afgekeurde doelpunt van Tarik Tissoudali na voorafgaand buitenspel. Zo'n 60 uur later is Hein Vanhaezebrouck nog steeds niet uitgeraasd.

Integendeel, op zijn persconferentie in aanloop naar de belangrijke match bij Anderlecht haalde de Gentse trainer fors uit. De centrale discussie luidt: vanaf wanneer spreekt men over 'gecontroleerd balbezit'? "Palaversa zag je echt duiken, dan zit daar toch een idee achter? Dan is dat toch gecontroleerd balbezit, al vind ik het ook gewoon een belachelijke term", stelde Vanhaezebrouck gedecideerd.

Volgens hem haal je met de huidige regelgeving net voordeel uit het balbezit aan de tegenstander laten, hoe vreemd dat ook klinkt. Dat is niet meer van deze tijd. "Elke moderne coach streeft er net naar om zo snel mogelijk de bal te recupereren", aldus Vanhaezebrouck. Hoe meer regels, hoe beter, vindt hij. "De scheidsrechters vinden dat net leuk en worden er niet mottig van."

"Geef de scheidsrechter iets om mee te spelen en dan vinden ze het goed. Wat mij betreft maak je hands altijd hands, dan heb je geen discussie. Als je refs marge geeft, dan gaat het verhaal alle kanten uit", oordeelt Vanhaezebrouck. Tot slot had hij ook nog een sneer in petto voor de Pro League, die weigert te investeren in 3D-materiaal om de buitenspellijn te trekken. "Blijf dan maar waar je zit", klinkt het zuur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws