Vormer op de bank bij Club Brugge: Tonen dat hij hierboven staat

Vormer op de bank bij Club Brugge: "Tonen dat hij hierboven staat"

17-09-2021 12:00 Laatste update: 12:13
9

Ruud Vormer (33) kreeg deze week slecht nieuws bij Club Brugge. Hij mocht niet meedoen in de galamatch tegen PSG. Een bittere pil, maar volgens Thomas Buffel is zijn tijd nog niet voorbij. 

"Nu is het belangrijk dat Vormer toont dat hij hierboven staat", vertelt de ex-Rode Duivel bij Het Laatste Nieuws. "Dat hij nog altijd de kapitein is, op en naast het veld. Natuurlijk is dit niet gemakkelijk voor hem. Je knokt een heel jaar om kampioen te worden. Wanneer die Champions League vervolgens van start gaat, val je meteen naast de ploeg. En dat voor iemand die al zoveel heeft bewezen."

Buffel gelooft echter niet dat de rol van Vormer is uitgespeeld bij Club Brugge. "Er komen nog veel wedstrijden. Door blessures, rotatie, het vormpeil van anderen... In een jong verleden heeft hij zelfs nog getoond hoe belangrijk hij kan zijn", besluit Buffel.

Vormer heeft bij Club Brugge al een mooie staat van dienst opgebouwd. Hij won er al vier keer de landstitel en één keer de Croky Cup. Het contract van de Nederlander loopt sowieso nog door tot de zomer van 2023.