KAA Gent pakt met weinig overschot de drie punten tegen FC Flora Tallinn

KAA Gent pakt met weinig overschot de drie punten tegen FC Flora Tallinn

16-09-2021 20:38
15

KAA Gent heeft op bezoek bij FC Flora Tallinn een zuinige zege geboekt. De Buffalo's hadden het lange tijd moeilijk tegen de ploeg uit het kleine voetballand Estland, maar wisten de drie punten na een goede tweede helft toch te pakken. Het werd 0-1.

Het kleine Flora Tallinn werd als kansloos omschreven voor de partij tegen KAA Gent. Daar was donderdagavond maar weinig van te zien. De Buffalo's wisten alweer niet te overtuigen in Europa en hadden het alweer moeilijk. Deze keer tegen de ploeg uit Estland.

We kregen een bijzonder mager KAA Gent te zien in het begin van de partij. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck had wel wat overwicht, maar echt gevaarlijk was het niet. Flora wist makkelijk stand te houden en kwam zelf enkele malen bijzonder dreigend uit de bus.

Michel Louwagie verstuurde voor de partij nog een waarschuwing naar zijn spelers. Er moest doorgestoten worden en liefst een eerste plek behaald te worden. Echt aangekomen leek die waarschuwing toch niet te zijn. Het bleef bijzonder flets en helemaal geen reclame voor het Belgisch voetbal. Bij de rust bleef het dan ook 0-0.

Na de pauze toonde KAA Gent dan toch wat meer drang naar voren en wist het ook de eerste kans te creëren. Roman Bezus kon de doelman van Flora aan het werk zetten en ook Depoitre toonde zich gevaarlijk. Het doelpunt bleef uit.

Net voor het uur was het dan toch – en verdiend – raak. Lemajic was voor zijn ex-club al trefzeker in Europa, maar nu ook voor Gent. De boomlange spits wist de Buffalo's dan toch op voorsprong te brengen en Gent op weg naar winst te zetten.

De Buffalo's gaven de partij niet meer uit handen en wisten kans op kans te creëren. De ploeg leek in niets meer uit die van de eerste helft. Het ging ook op zoek naar dat tweede verlossende doelpunt, maar vond dat niet meer. Het bleef 0-1 na een goede tweede helft van de Buffalo's, al weet het ook dat het in de andere partijen beter voor de dag zal moeten komen.