Rode Duivels blijven eerste op FIFA-ranking, enkel Brazilië deed ooit beter

Rode Duivels blijven eerste op FIFA-ranking, enkel Brazilië deed ooit beter

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 11:30wo 15-09-2021 om 11:30

Een nieuwe mijlpaal voor de Rode Duivels. Op 20 september zal onze nationale ploeg drie jaar lang onafgebroken op de nummer één positie van de FIFA-ranking staan. De concurrentie komt echter een tikkeltje dichter.

Sinds 20 september 2018 staan de Rode Duivels allereerste op de wereldranking. Sindsdien gaven ze die plaats nooit meer af. Bijna drie jaar lang staat onze nationale trots dus al op één. Een heuse prestatie die na ook na de laatste interlandbreak overeind blijft. Zo wonnen de Rode Duivels drie keer, de eerste plek komt dus niet in het gedrang.

Nummer twee Brazilië sluipt wel wat dichter bij de Rode Duivels. Het verschil bedraagt nu 20 punten, voordien was dat nog 24 punten. Plek drie is voor Europees finalist Engeland, zij volgen op 77 punten. Daarna volgen Frankrijk en Italië.

Willen de Rode Duivels ook dit jaar afsluiten als nummer één kan een puike prestatie in de Nations League alvast helpen. Met wedstrijden tegen Frankrijk en mogelijk ook Italië of Spanje vallen daar behoorlijk wat punten te rapen.

Enkel Brazilië slaagde er overigens in de ranglijst langer aan te voeren dan ons land. Dat gebeurde tweemaal. De eerste keer tussen 1994 en 2001, de tweede keer tussen 2002 en 2007.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws