Toch nog zware straf voor Theys? ‘Bondsparket eist negen maanden na speech'

Toch nog zware straf voor Theys? ‘Bondsparket eist negen maanden na speech'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 07:44di 14-09-2021 om 07:44

Laatste update: woensdag 15 september 2021 om 07:47wo 15-09-2021 om 07:47

Thorsten Theys, de financieel directeur van KV Oostende, heeft een voorwaardelijke schorsing van drie maanden gekregen van het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), dat laat Het Laatste Nieuws weten.

KV Oostende ging eind augustus met 1-0 de boot in tegen Standard na een veelbesproken doelpunt van Selim Amallah. Scheidsrechter Lawrence Visser en de VAR kregen veel over zich heen langs de kant van KVO. Zo stuurde Theys meteen verschillende WhatsApp-berichten naar competitiemanager en integriteitsofficier Thibault De Gendt van de KBVB.

Theys sprak onder meer over “de volstrekt incompetente en hoogstwaarschijnlijk corrupte arbiters” en over “een volledig onpartijdige bondsprocureur”. In een volgende bericht ging de financieel directeur nog verder: “Ik heb 1 vraag...leg me eens uit waarom dit geen buitenspel is en leg me tegelijk uit waarom incompetente en debiele arbiters niet buitengetrapt worden en de voetbalbond deze lamentabele toestand blijft steunen. Het wordt de hoogste tijd dat die honden voor de rechtbank kunnen worden gedaagd...een echte rechtbank dan, geen zoals we die bij jullie kennen.”

Nu heeft het Disciplinair Comité een straf gevorderd: drie maanden schorsing met uitstel voor Theys, alsook een boete van 3.000 euro (waarvan 1.500 euro effectief). KVO kreeg een geldstraf van 5.000 euro (waarvan 2.500 euro effectief).

Update: Het Nieuwsblad meldt dat nog niet alles uitgeklaard is bij KV Oostende. Het bondsparket eist nog een schorsing van negen maanden voor COO Thorsten Theys omdat hij voor de match tegen Zulte Waregem in de VIP-zaal een speech gaf over ‘het amateurisme van de voetbalbond’. Die zaak werd nog uitgesteld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Een terechte straf?

(253 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws