Defour geeft raad aan jonge spelers: “Denken vaak dat ze Hazard of Ronaldo zijn”

Defour geeft raad aan jonge spelers: “Denken vaak dat ze Hazard of Ronaldo zijn”

Gepubliceerd: zaterdag 11 september 2021 om 13:46za 11-09-2021 om 13:46

Steven Defour heeft zijn voetbalschoenen aan de haak gehangen, maar de middenvelder is nog bezig met voetbal. Bij KV Mechelen is assistent van Wouter Vrancken bij Malinwa.

Daar moet hij ook de jeugd bij KV Mechelen begeleiden. “Ja, Mechelen wil op termijn minder afhankelijk zijn van buitenlandse transfers en meer eigen jeugd lanceren. Daarom moeten we de stap van de beloften naar de A-kern verkleinen door professioneler te werken met de jeugd en door hen extra te begeleiden", citeert Het Nieuwsblad de voormalige Rode Duivel en ex-speler van onder meer Anderlecht en Standard.

Defour ziet talenten vaak te snel gaan. “Jonge spelers denken vaak te snel dat ze Hazard of Ronaldo zijn. Via sociale media volgen ze die toppers elke dag. Dan zien ze Eden Hazard met losgeknoopte veters trainen en plots doen ze dat ook. Dan zeg ik: Hazard heeft meer dan vijfhonderd matchen op het allerhoogste niveau, jij geen enkele. Probeer eerst eens in de eerste ploeg van Mechelen te raken. Normaal doen is al moeilijk genoeg.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws