'Meunier bezoekt politie voor confrontatie met makelaar Frenay'

'Meunier bezoekt politie voor confrontatie met makelaar Frenay'

07-09-2021 11:45

De Rode Duivels spelen woensdag tegen Wit-Rusland, maar heel wat spelers reizen niet mee. Dat geldt ook voor Thomas Meunier. Hij was in Brussel voor een confrontatie met makelaar Didier Frenay. 

Meunier was maandagochtend op de hoofdzetel van de federale politie in Brussel, weet La Dernière Heure. Daar had hij een ontmoeting met Frenay, zijn voormalige makelaar. Frenay is aangeklaagd door de entourage van Kevin De Bruyne. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie en samen met Patrick De Koster een te hoge commissie hebben opgestreken. Dat bleek uit documenten van Football Leaks.

In de komende weken volgen er nog confrontaties met De Bruyne zelf en met Landry Dimata, een andere voormalige klant van Frenay. Hij ruilde in de zomer Anderlecht in voor een avontuur bij Espanyol. Frenay wordt ook nog verdacht van valsheid in geschrifte, witwaspraktijken en het runnen van een criminele organisatie. 

Meunier kampte tijdens de break met een lichte blessure en speelde geen enkele minuut mee. Alexis Saelemaekers en Timothy Castagne waren zijn vervangers.