Lukaku ziet werkpunt: In knock-out-matchen van grote toernooien meer scoren

Lukaku ziet werkpunt: "In knock-out-matchen van grote toernooien meer scoren"

04-09-2021 15:17 Laatste update: 15:53

66 doelpunten in 99 wedstrijden, het is een fantastisch gemiddelde én eenvoudig om te rekenen naar een percentage. Dat zal ongetwijfeld niet al te lang duren, want Romelu Lukaku hoopt deze week nog wat doelpuntjes bij te prikken. Over Cristiano Ronaldo wil hij het echter niet hebben.

Op zijn perspraatje kreeg Lukaku onvermijdelijk een vraag voorgeschoteld over het doelpuntenrecord van CR7, die in totaal al 111 keer raak trof voor Portugal. Het Belgische speerpunt heeft nog een weg af te leggen, maar met zijn jubileum (100 caps) in aantocht, dook de vergelijking her en der op. "Het record van Ronaldo? Praat ik niet over. Hij is één van de beste spelers aller tijden, hij staat in mijn top-drie", strooit Lukaku met wat lof.

Niet alleen de kwantiteit van de doelpunten telt uiteraard, vooral de kwaliteit is belangrijk. Op dat vlak heeft Big Rom nog een werkpuntje voor zichzelf. "In de knock-out-fase van grote toernooien heb ik nog niet veel gescoord. Twee keer eigenlijk. Daar is een reden voor. Ik zat op de bank of ik stond op de rechterkant. Maar ik moet daar meer scoren. En dat gaat ook gebeuren. Hopelijk straks tijdens de Nations League al", bidt Lukaku nog.