Van Gaal: 'We kunnen wel denken dat dit Oranje wereldtop is, is dus niet zo'

Van Gaal: 'We kunnen wel denken dat dit Oranje wereldtop is, is dus niet zo'

02-09-2021 21:30
5

Louis van Gaal erkende na zijn Oranje-rentree dat Nederland woensdag niet zijn beste wedstrijd speelde tegen Noorwegen. De bondscoach hamerde voor de wedstrijd al op het teambelang en deed dat na afloop opnieuw.

Oranje kon – door de late 2-2 bij Turkije-Montenegro – niet ontevreden zijn over zijn 1-1 gelijkspel in Oslo. "Wij kunnen wel denken dat dit Nederlands elftal de top van de wereld is, maar dat is het dus niet", aldus Van Gaal na afloop in gesprek met de NOS. "Wij moeten ook als team functioneren. Noorwegen heeft ook als team erg goed gespeeld. En dan moet je dus creativiteit aan de dag leggen, die wij op dit moment missen."

De Nederlandse bondscoach lijkt echter door te willen gaan op de ingeslagen weg: 4-3-3 in plaats van 5-3-2. "Ik vind het te ver gaan om nu na één wedstrijd te zeggen dat we geen 4-3-3 kunnen spelen. Dat heeft ook te maken met de vorm van de dag van de spelers. Maar ik heb van tevoren gezegd dat we mager zijn aan de buitenkant. En dat is vandaag (woensdag, red.) ook gebleken."