Benteke wil geen mentor zijn voor jonge Duivels: “Ik voel me niet geroepen”

Benteke wil geen mentor zijn voor jonge Duivels: “Ik voel me niet geroepen”

01-09-2021 10:44 Laatste update: 10:52
9

Christian Benteke wordt nog steeds opgeroepen voor de Rode Duivels, maar bondscoach Roberto Martinez heeft niet veel speelminuten over voor de aanvaller. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat hij zich uit over zijn situatie.

Benteke wil geen mentor zijn voor de jonge Rode Duivels. “Dat hoort bij het spelletje. Tien jaar geleden was ik die jonge gast die net kwam kijken - zo zit de cyclus van het voetbal in elkaar. Al die jongeren die erbij zijn gekomen, hebben hun plaats verdiend. Maar ik, als geboren winnaar, wil niet louter als grote broer fungeren. Ik voel me niet geroepen om die jonge jongens te begeleiden, dat is het werk van de staf. En ik heb daar volgens mij de legitimiteit niet voor aangezien ik geen basisspeler ben.”

De spits wil knokken voor zijn plekje. “Net als die jongeren kom ik naar de nationale ploeg om al strijdend mijn plaats te verdienen. Volgens mij kan je bij de Rode Duivels niet op dezelfde manier functioneren als in clubverband. Hier staan de beste spelers op het veld. Als ik daar niet bij hoor, dan is het maar zo en dan zal ik mijn plaats afstaan. Maar zolang ik hier ben, zal ik knokken om te spelen.”