Opvallend transfergerucht: 'Barcelona wil De Jong (Sevilla) in huis halen'

Opvallend transfergerucht: 'Barcelona wil De Jong (Sevilla) in huis halen'

31-08-2021 21:09 Laatste update: 21:10
5

Luuk de Jong lijkt op de valreep nog een transfer te gaan maken van Sevilla naar FC Barcelona. Bronnen rondom de speler hebben in gesprek met het Algemeen Dagblad en Voetbal International aangegeven dat de club van Ronald Koeman zich gemeld heeft bij Sevilla.

Diario AS pakte dinsdagavond uit met het nieuws dat Barcelona vol inzet op de komst van De Jong en dat wordt nu bevestigd door Fabrizio Romano, het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Koeman wil nog steeds een extra aanvaller aan zijn selectie toevoegen en ziet in De Jong een uitstekende optie.

PSV hengelde deze transferperiode ook naar de diensten van De Jong, maar die zag een terugkeer naar Eindhoven niet zitten. Althans, dat stelde Sevilla-directeur Monchi. Volgens hem wilde De Jong nog een bijdrage leveren aan het succes van Sevilla. Dat lijkt met een mogelijke transfer naar Barcelona niet te gaan gebeuren.

De Jong kwam tot 94 officiële wedstrijden voor Sevilla en had een groot aandeel in de Europese successen van de Spaanse club. Zo scoorde hij twee keer in de Europa League-finale tegen Internazionale, die Sevilla wist te winnen.