UPDATE: ‘Antwerp heeft Dessoleil (Charleroi) zo goed als binnen’

UPDATE: ‘Antwerp heeft Dessoleil (Charleroi) zo goed als binnen’

25-08-2021 07:27 Laatste update: 27-08-2021 08:12
17

Dorian Dessoleil staat volgens Het Laatste Nieuws dicht bij Royal Antwerp FC. De 29-jarige aanvoerder van Sporting Charleroi moet de verdediging van The Great Old versterken. Ook EK-ganger Zanka Jorgensen wordt genoemd.

De afgelopen dagen onderhandelde Dessoleil met Antwerp en vandaag zou de transfer al geofficialiseerd kunnen worden. Een opmerkelijke binnenlandse transfer want Dessoleil speelt al sinds 2015 voor Charleroi en groeide uit tot een sterkhouder en boegbeeld van de Carolo’s.

Dessoleil heeft nog een contract voor vier seizoenen bij Charleroi en zal dus wat kosten. Hij heeft een marktwaarde van drie miljoen euro. Het Nieuwsblad laat ook weten dat Jorgensen van Fenerbahçe in beeld is. De 31-jarige Deen kent Priske nog van zijn tijd bij FC Kopenhagen en zat in de selectie van Denemarken op het EK.

Antwerp staat ook op het punt om de 17-jarige Dwomoh van KRC Genk vast te leggen. Het talent wordt zo de duurste 17-jarige Belg ooit.

Update: Volgens Het Nieuwsblad is de transfer van Dorian Dessoleil naar Antwerp zo goed als afgerond. De verdediger legde zijn medische tests succesvol af en zal de overstap maken van Sporting Charleroi.