DONE DEAL: Cobbaut gespot in Italië, Parma-eigenaar met veelzeggende tweet

DONE DEAL: Cobbaut gespot in Italië, Parma-eigenaar met veelzeggende tweet

24-08-2021 20:14 Laatste update: 23:38
10

Voor Elias Cobbaut komt er dan toch een oplossing aan. De verdediger was overbodig geworden bij RSC Anderlecht en gaat nu aan de slag bij het Italiaanse Parma.

Dat meldt de Italiaanse transfergoeroe Fabrizio Romano. Cobbaut kan richting Parma trekken, dat hem tot het einde van het seizoen leent en ook een aankoopoptie wist te bedingen bij RSC Anderlecht. Zo mag de verdediger ook samenspelen met Gianluigi Buffon.

Cobbaut begon vorig seizoen nog als basispion aan het seizoen bij paars-wit, maar verloor die plek door een blessure. Hij kreeg in het seizoenseinde wel opnieuw minuten door de blessure van Hannes Delcroix, maar kreeg dit seizoen geen speelkansen meer voor Vincent Kompany. Anderlecht zocht naar een oplossing en heeft die nu ook gevonden.

Update: De transfer van Cobbaut naar Parma lijkt rond. Dinsdag stuurde de Amerikaanse eigenaar van Parma, Kyle J. Krause, een veelzeggende tweet de wereld in. Die bestond uit onder meer een Belgische vlag en een hand met een pen. 

Update: De transfer van Cobbaut kan heel snel rond zijn. Gianluca Di Marzio spotte de verdediger van RSC Anderlecht al in Italië. De foto in Parma kun je hier bekijken.