Real bindt middenvelder voor zes jaar, 'ontsnappingsclausule van 1 miljard'

Real bindt middenvelder voor zes jaar, 'ontsnappingsclausule van 1 miljard'

24-08-2021 14:50
0

Eden Hazard en Thibaut Courtois kunnen blijven rekenen op collega Federico Valverde welke langer bij Real Madrid blijft. De Koninklijke heeft dinsdagmiddag te kennen gegeven dat de middenvelder een contract tot medio 2027 heeft ondertekend in de Spaanse hoofdstad.

Valverde lag nog voor vier jaar vast bij Real, maar de club is zo tevreden dat het de veelzijdige middenvelder voor twee seizoenen langer aan zich heeft gebonden. Onder trainer Zinédine Zidane was hij basisspeler en ook Carlo Ancelotti, die nu de scepter zwaait in het Santiago Bernabéu, ziet het in Valverde zitten. Hij kreeg een basisplaats in de wedstrijden tegen Deportivo Alavés (1-4 zege) en Levante (3-3).

De Koninklijke doet geen uitspraken over een afkoopclausule, maar zeker is dat die in het contract van Valverde is opgenomen. Dat is immers verplicht in Spanje. Diverse Spaanse media, waaronder El Desmarque, schrijven dat Real het zekere voor het onzekere heeft genomen en een clausule van 1 miljard (!) euro in de verbintenis op heeft laten nemen. Op die manier weet het zeker dat het de middenvelder niet onverwachts kwijtraakt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie