Schrikken... N'Sakala (ex-RSCA) zakt tijdens duel in elkaar: 'Hij maakt het goed'

Schrikken... N'Sakala (ex-RSCA) zakt tijdens duel in elkaar: 'Hij maakt het goed'

22-08-2021 10:30
2

De schrik zat er goed in zaterdagavond, toen Besiktas-speler Fabice N'Sakala vanuit het niets in elkaar zakte tijdens de wedstrijd tegen Gaziantepspor. De voormalige linksback van RSC Anderlecht werd naar het ziekenhuis gebracht en maakt het inmiddels goed.

N'Sakala moet nog even in het ziekenhuis blijven, maar er is geen sprake van een levensbedreigende situatie. Persvoorlichter Bülent Ülgen van Besiktas liet al snel na de wedstrijd van zich horen. "Hij kan spreken en maakt het goed. Het gaat niet om een levensbedreigende situatie of om ademhalingsproblemen."

Na het uitvallen van N'Sakala werd de wedstrijd gewoon uitgevoetbald. Een halfuur na het laatste fluitsignaal postte Besiktas een foto van een lachende N'Sakala op Twitter. De speler zelf plaatste die foto niet veel later ook met de tekst: 'Zoals ik altijd zeg: blijf doorgaan vrienden!'

Hoewel de wedstrijd werd uitgevoetbald, zat de schrik er flink in. Ook bij tegenstander Gaziantepspor. "Ik wil het nu niet over de wedstrijd hebben", verteltde Gaziantepspor-speler Günay Güvenç na de wedstrijd. "Wedstrijden winnen of verliezen, dat maakt nu weinig uit. Gezondheid is altijd het belangrijkste."

Ook Erol Bulut, de trainer van Gaziantepspor, schrok gigantisch. "Hij zakte plots in elkaar. Het deed me meteen aan het incident met Eriksen denken. Maar we hoorden intussen al dat zijn toestand goed is. Godzijdank."