Mujangi Bia (32) zoekt nieuwe ploeg: Klaar om direct te spelen

Mujangi Bia (32) zoekt nieuwe ploeg: "Klaar om direct te spelen"

20-08-2021 11:00
1

Geoffrey Mujangi Bia wil opnieuw profvoetballer worden. Hij zit al meer dan een jaar zonder club, maar hoopt een contract te versieren via Free Pro Players FC. Dat is een kern van werkloze spelers die traint in Lokeren. 

Bia kan bij die kern met andere bekende namen als Bryan Verboom en Renato Neto. "Ik hoorde van dit initiatief dankzij Jelle Van Damme (ambassadeur van het project, red.). Het is leuk om hier met een groep te kunnen trainen", aldus Bia bij Sporza.

Voor Bia kan dit misschien wel een hulp zijn. "Alleen trainen wordt al snel saai. Hier krijg je het gevoel dat je met een ploeg traint, dat is echt leuk. Voor geïnteresseerde clubs is het ook belangrijk dat ze weten dat je elke dag met een ploeg getraind hebt en fit bent. Wij zijn klaar om direct mee te spelen."

Bia speelde in de jeugd bij Anderlecht, maar brak als prof door bij Sporting Charleroi. Verder speelde hij ook onder meer bij Standard en Sporting Lokeren. Hij zit zonder werk na zijn vertrek bij Maccabi Petah Tikva in Israël.