Kabangu (ex-KAA Gent) moest leren lopen na IC-opname, maar voltooide comeback

Kabangu (ex-KAA Gent) moest leren lopen na IC-opname, maar voltooide comeback

Willem II beleefde een waardeloze partij tegen Feyenoord, maar Elton Kabangu kon wél met een goed gevoel op de wedstrijd terugkijken. Onze 23-jarige landgenoot moest het volledige vorige seizoen missen nadat hij met corona op de intensive care was beland, maar heeft zondag zijn eerste officiële wedstrijd in anderhalf jaar tijd gespeeld.

Kabangu, die in het verleden uitkwam voor KAA Gent, noemt zichzelf 'beter dan de oude', maar moest van ver komen: in de zomer van 2020 lag hij ruim twee weken op de intensive care. Later dat jaar liet hij al weten dat het 'kantje boord' was geweest. "Ik had een infectie gehad aan mijn longen en ik heb eigenlijk van nul moeten herstarten", aldus Kabangu in gesprek met ESPN. "Of ik bang ben geweest? Natuurlijk, heel bang. Dat ik niet meer zou kunnen voetballen."

Na zijn tijd op de IC leek een rentree als voetballer inderdaad ver weg. Kabangu moest eerst opnieuw leren lopen. "Dat klopt, ik moest gewoon terugvallen op nul. Het is niet makkelijk geweest, maar ik heb de mensen om me heen gehad, mijn familie, de club. Ik ben heel gelovig en dat heeft me geholpen om sterk te blijven. En ik ben blij dat ik hier nu sta."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie