OFFICIEEL: Ook tweede Takidine verlaat Genk, ditmaal is Nederland de bestemming

OFFICIEEL: Ook tweede Takidine verlaat Genk, ditmaal is Nederland de bestemming

12-08-2021 10:17 Laatste update: 10:20
5

KRC Genk heeft afscheid genomen van een jeugdspeler. Jamil Takidine, de jongere broer van Ilias, zoekt namelijk andere oorden op. Hij gaat aan de slag in Nederland, bij Roda JC.

Dat nieuws maakt de club uit Kerkrade zelf bekend via haar eigen kanalen. De negentienjarige Takidine komt definitief over van Genk, al tekent hij opvallend genoeg slechts een contract als amateur. Hoe lang die verbintenis loopt, laat Roda JC niet weten. De voorbije weken was Takidine al op proef in dienst bij de Nederlanders. Die periode verliep blijkbaar uitstekend.

Ondanks zijn amateurstatus zal Takidine ongetwijfeld hopen op een doorbraak bij Roda. Als Genkie leek dat er niet meteen in te zitten, aangezien hij nog geen speelminuten kreeg in de hoofdmacht van de vicekampioen. Onze landgenoot kwam nochtans enkele keren uit voor de nationale U18. Takidine kan vooral uit de voeten als rechtsachter of centraal op het middenveld.

Zo vertrekt op een jaar tijd ook de tweede Takidine uit de jeugdopleiding van Genk. Eerder ruilde broer Ilias Limburg in voor de hoofdstad, meer bepaald RSC Anderlecht. In de voorbereiding van vorig seizoen kreeg die nog geregeld kansen, maar intussen wacht ook hij al een jaar lang op minuten bij het A-elftal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie