OFFICIEEL: Anderlecht vindt oplossing voor Vlap dankzij terugkeer naar Eredvisie

OFFICIEEL: Anderlecht vindt oplossing voor Vlap dankzij terugkeer naar Eredvisie

10-08-2021 09:37 Laatste update: 09:42
3

Michel Vlap zal ook dit seizoen geen potten kunnen breken bij RSC Anderlecht. De Nederlander wordt uitgeleend aan FC Twente. Dat hebben beide clubs dinsdagvoormiddag bevestigd.

Anderlecht laat op haar eigen website weten dat Vlap voor een seizoen verhuurd is aan De Tukkers. Aangezien er over een aankoopoptie met geen woord gerept wordt, ziet het ernaar uit dat die niet is opgenomen in de overeenkomst. Vlap hoopt in Enschede aan meer speelminuten te geraken. Bij Anderlecht zat hij op een zijspoor. Trainer Vincent Kompany geloofde niet voluit in zijn kwaliteiten.

Nochtans kwam Vlap in de zomer van 2019 met de nodige adelbrieven over vanuit de Eredivisie. Bij SC Heerenveen was de geboren Fries een uitblinker. Paars-wit tastte dan ook diep in de buidel om hem over te nemen: een slordige zeven miljoen euro bedroeg de aankoopsom. Die centen heeft Vlap nog niet helemaal kunnen terugbetalen. In slechts 36 wedstrijden scoorde hij elf keer.

Overigens leende Anderlecht hem afgelopen winter ook al eens uit, toen aan het Duitse Arminia Bielefeld. Die passage werd geen succes.