Frey is gewaarschuwd bij Antwerp: Dat wordt een nieuwe situatie

Frey is gewaarschuwd bij Antwerp: "Dat wordt een nieuwe situatie"

10-08-2021 07:30
3

Michael Frey heeft zich in de geschiedenisboeken gespeeld bij Antwerp. Met vijf goals knalde hij zijn team voorbij Standard (2-5). René Vandereycken (68) is onder de indruk van de Zwitserse aanvaller.

"Sommigen noemen de goals van Antwerp-spits Michael Frey tegen Standard – vijf stuks – intikkertjes, maar bij de meeste fases stonden er meerdere verdedigers in de zestien", geeft Vandereycken aan bij Het Nieuwsblad. "Dan moet je je goed vrijlopen om op het goede moment aangespeeld te kunnen worden."

Frey doet zijn voorgangers nu al vergeten. "Voorlopig geeft Frey een goede indruk en lijkt hij met zijn positiespel, werklust en mentaliteit een goede vervanger voor Mbokani en Lamkel Zé, al is het na drie matchen moeilijk in te schatten of dat een heel seizoen gaat lukken. Na zijn vijf goals zullen de tegenstanders hem nog meer aandacht geven en korter gaan dekken. Dat wordt een nieuwe situatie", waarschuwt Vandereycken wel.

Frey bewees vorig jaar al dat hij het doel weet staan. Met veertien doelpunten hield hij Waasland-Beveren bijna eigenhandig in de Jupiler Pro League, maar in de barrages tegen Seraing moest hij zich toch gewonnen geven.