'Fans van FC Barcelona fluiten Umtiti uit na vertrek van Messi'

'Fans van FC Barcelona fluiten Umtiti uit na vertrek van Messi'

09-08-2021 08:43
18

Samuel Umtiti heeft een vervelende zondagavond achter de rug. De Franse verdediger werd rond de strijd om de Trofeu Joan Gamper uitgefloten door supporters van FC Barcelona en en liet verstek gaan bij de prijsuitreiking.

Barcelona versloeg Juventus met 3-0 door goals van Memphis Depay, Martin Braithwaite en Riqui Puig, in de eerste wedstrijd na het definitieve vertrek van Lionel Messi. De Argentijn moest deze week het veld ruimen, omdat Barça hem niet kan betalen. Dat wordt - onder andere - Umtiti aangerekend.

Umtiti staat in het oog van de Barça-storm door het salaris dat hij tot en met de zomer van 2023 ontvangt, terwijl hij al sinds 2018 weinig tot niets presteert door blessures. Dat hij niet heeft ingestemd met een salarisverlaging en een vertrek uit Camp Nou, waardoor Messi in misschien wél had kunnen blijven, maakt hem de kop-van-jut.

Supporters van Barcelona floten Umtiti zondagavond al voor de wedstrijd tegen Juventus uit. Ook bij zijn invalbeurt in de 62ste minuut klonk er wat boegeroep vanaf de tribunes. De wereldkampioen van 2018 was volgens Diario SPORT ontstemd en liet zich niet zien bij de prijsuitreiking en de teamfoto.