Heynen blaast diep na eerste zege van Genk: Het heeft ons veel moeite gekost

Heynen blaast diep na eerste zege van Genk: "Het heeft ons veel moeite gekost"

08-08-2021 11:05
1

Na enkele knappe prestaties zonder resultaat viel zaterdagavond eindelijk die eerste Genkse zege uit de bus. Op het veld van KV Kortrijk speelde Daniel Muñoz in blessuretijd voor verlosser: 1-2. Bryan Heynen kan zo weer opgelucht ademhalen, al had hij het liever wat minder spannend gemaakt.

"Het heeft ons veel moeite gekost", moest de aanvoerder van Genk toch even blazen bij Sporza. Hij zag zijn ploeggenoten eigenlijk nauwelijks wat weggeven in het Guldensporenstadion. "Maar die ene kans zit er direct in", merkt hij op. "Gelukkig valt de 1-2 in de laatste minuut toch." Vooral het gebrek aan efficiëntie voorin baart Heynen toch nog een beetje zorgen.

Ook de verdediging krijgt overigens een werkpuntje mee. "Je kan een goal tegenkrijgen, maar het gebeurt wel veel de laatste tijd", vindt Heynen. "Zeker de manier waarop..." Bij de treffer van Teddy Chevalier oogde de Genkse achterhoede inderdaad niet al te scherp.

Wél positief: waar stilstaande fases tijdens de voorbije wedstrijden voor grote problemen zorgde bij Genk, werkte het nu zowaar zélf twee hoekschoppen binnen. "We hebben er hard op getraind om er beter op te verdedigen, en andersom ook", geeft Heynen aan. Dat mag Genk dinsdag nogmaals bewijzen, wanneer het in Oekraïne alsnog naar de Play-Offs van de Champions League probeert door te stoten. Thuis verloor het met 1-2 van Shakhtar Donetsk.