Weer miljoenentransfer voor Lukaku, Rode Duivel man van plus 300 miljoen euro

Weer miljoenentransfer voor Lukaku, Rode Duivel man van plus 300 miljoen euro

07-08-2021 18:40 Laatste update: 12-08-2021 19:22
13

Romelu Lukaku is terug bij Chelsea. De ploeg uit Londen heeft 115 miljoen euro over voor onze landgenoot. Indien dat geld op tafel komt, bedraagt de totale transfersom die ooit voor Lukaku is betaald maar liefst 328 miljoen euro.

Bij de jeugd van Lierse had men destijds goud in handen, maar toen de club uit Eerste Klasse degradeerde, profiteerde RSC Anderlecht. Op zijn dertiende kwam Lukaku in de jeugdopleiding van Anderlecht terecht. Met zijn gestalte stak hij er letterlijk met kop en schouders boven zijn tegenstanders uit. Op zijn zestiende volgde het eerste profcontract en mocht hij onder Ariël Jacobs debuteren bij de A-ploeg.

In zijn eerste match kon Lukaku Anderlecht net niet aan de titel helpen in de testmatch tegen Standard, maar het was wel het begin van een indrukwekkende loopbaan. Lukaku kroonde zich op jonge leeftijd tot topschutter van de Jupiler Pro League en pakte met Anderlecht in het seizoen 2009-2010 ook de Belgische landstitel.

Droomclub Chelsea
Lukaku speelde zich ook in de kijker van zijn buitenlandse droomclub, Chelsea. De ploeg uit Londen haalde hem in 2011 naar Engeland. Voor het eerst werd een serieuze transfersom voor Lukaku betaald. Chelsea stortte 20 miljoen euro op de rekening van Anderlecht. Het zou het begin worden van een reeks hoge transfersommen voor Lukaku.

Bij Chelsea kon Lukaku zich niet doorzetten. De jongeling had te maken met een zware concurrentiestrijd en werd verhuurd aan West Brom. Daar liet Lukaku zien dat hij zijn mannetje kon staan in de Premier League. Chelsea was evenwel nog niet overtuigd en stuurde hem nadien naar Everton. Bij The Toffees werd Lukaku ook een publiekslieveling en uiteindelijk nam Everton hem ook definitief over. Het prijskaartje? 35 miljoen euro.

Enkel United maakte geen winst op Lukaku
In 2017 maakte Everton dan weer winst op Lukaku. Manchester United had immers 84 miljoen euro veil voor de Rode Duivel. Na twee seizoenen had United op haar beurt haar geld deels terug. Inter kwam met 74 miljoen euro over de brug. Voor de Italianen scoorde Lukaku de voorbije twee seizoenen met de ogen dicht. Lukaku hielp Inter aan een Europa League-finale en de eerste Italiaanse landstitel in jaren.

Nu mag Inter zich ook rijk rekenen met de volgende deal van Lukaku. Chelsea wil immers 115 miljoen euro betalen voor de man, die het jaren geleden doorstuurde. Als de deal naar Chelsea rond is, zal Lukaku in zijn leven verhuisd zijn voor 328 miljoen euro. Nooit werd voor één speler over zijn hele loopbaan meer betaald. 

Overzicht transfersommen voor Lukaku
Van Anderlecht naar Chelsea voor 20 miljoen euro
Van Chelsea naar Everton voor 35 miljoen euro
Van Everton naar Manchester United voor 84 miljoen euro
Van Manchester United naar Inter voor 74 miljoen euro
Van Inter naar Chelsea voor 115 miljoen euro