Geen winnaar in Brugse derby na late gelijkmaker van Cercle

06-08-2021 22:40 Laatste update: 22:46
75

De Brugse derby heeft geen winnaar opgeleverd. Club Brugge leek lange tijd op weg naar een 1-0 overwinning. In het slot wist Cercle echter de gelijkmaker te maken. De wedstrijd eindigde op 1-1.

Zowel Club als Cercle begonnen met een vier op zes aan de wedstrijd. Het was echter Club Brugge dat al snel zijn intenties duidelijk maakte. Met een hoge pressing duwde Club de bezoekers achteruit, het zorgde voor enkele dreigende momenten. Gaandeweg de eerste helft vorderde verdween de intensiteit wat uit de partij, het was lange tijd wachten op grote doelkansen.

Tien minuten voor de pauze ontbond De Ketelaere echter zijn duivels. De jonge aanvaller lag met een fantastische pre-assist aan de basis van het doelpunt van Vormer. De kapitein wist uiteindelijk de bal in doel te tikken op aangeven van Lang.

Even later was het bijna 2-0. De Ketelaere ging alleen op de doelman af maar werd uit balans gebracht door een Cercle-verdediger. De Ketelaere schreeuwde om een strafschop, de scheidsrechter én de VAR oordeelde echter dat er niets aan de hand was. Net voor rust was het dan toch raak. Het doelpunt van Sobol werd echter afgekeurd wegens voorafgaand handspel van Lang.

In de tweede helft probeerde Cercle wat meer aan te dringen, het resulteerde echter niet in grote kansen. Aan de andere kant was het wel bijna raak. De Ketelaere, opnieuw hij, bekroonde zijn sterke wedstrijd bijna met een doelpunt. Zijn poging strandde echter op de lat.

Club Brugge leek op weg naar een krappe overwinning. Daar dacht Rubio echter anders over. De Spaanse aanvaller zette met een knappe actie de 1-1 op het bord. Mignolet was kansloos. Club Brugge kon zich de haren uit het hoofd trekken, Cercle toonde zich dodelijk efficiënt.