'Bevestigen Messi-vertrek kan zijn om duimschroeven aan te draaien bij LaLiga'

'Bevestigen Messi-vertrek kan zijn om duimschroeven aan te draaien bij LaLiga'

Gepubliceerd: donderdag 5 augustus 2021 om 23:11do 05-08-2021 om 23:11

De Nederlandse correspondent Edwin Winkels denk dat FC Barcelona de breuk met Lionel Messi mogelijk naar buiten bracht om 'duimschroeven aan te draaien' bij La Liga. Door de financiële regels van de Spaanse competitie kan de Argentijnse superster niet verlengen bij Barça.

"Het naar buiten brengen van dit bericht zou ook een maniertje kunnen zijn van Barcelona om de duimschroeven aan te draaien bij La Liga", vertelt Winkels op de website van de NOS. "De Spaanse competitie heeft veel concurrentie van bijvoorbeeld de Premier League. Als Messi vertrekt uit Spanje, dan verliest La Liga heel veel inkomsten. Misschien worden de financiële eisen op deze manier alsnog versoepeld."

Messi had met Barcelona een principe-akkoord bereikt over een nieuw contract, zo bevestigde de club zelf. Vanwege de financiële eisen van La Liga kan de voormalige captain van de Catalanen alleen niet zijn handtekening zetten onder die verbintenis.

Zelf is Messi ook 'in shock' van zijn plotselinge vertrek bij Barça. De linkspoot wil echter wachten met het naar buiten brengen van een statement tot hij weer rustig is. Messi was ook nog niet bezig met andere clubs, omdat hij bij Barcelona wilde blijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws