OFFICIEEL: Messi verlaat Barcelona, Catalanen bereiken geen akkoord

OFFICIEEL: Messi verlaat Barcelona, Catalanen bereiken geen akkoord

Gepubliceerd: donderdag 5 augustus 2021 om 19:52do 05-08-2021 om 19:52

Laatste update: donderdag 5 augustus 2021 om 20:19do 05-08-2021 om 20:19

Het verhaal tussen Lionel Messi en FC Barcelona is afgelopeen. De Catalaanse club kondigde aan dat er geen akkoord werd bereikt met de Argentijnse superster en dat hij de club zal verlaten.

De bevestiging van Barcelona markeert het einde van een historisch tijdperk: Messi speelde 21 jaar bij de Catalaanse grootmacht, werd er zes keer de beste voetballer ter wereld en won alle prijzen die er te winnen vielen.

Het contract van Messi liep op 1 juli af, maar ruim een maand geleden stemde de 34-jarige Argentijn in met een langere samenwerking tegen lagere voorwaarden. Barcelona meldt nu dat het principe-akkoord niet kan worden geformaliseerd door 'economische belemmeringen'. Daarmee verwijst de Catalaanse grootmacht naar de financiële eisen die competitie-organisator La Liga stelt aan clubs.

'Beide partijen betreuren het ten zeerste dat de wensen van zowel de spelers als de club uiteindelijk niet kunnen worden vervuld', meldt Barcelona. 'Barça wil de speler van harte bedanken voor zijn bijdrage en wenst hem het beste in zijn persoonlijke en professionele leven.'

Messi scoorde 672 keer in 778 wedstrijden voor Barcelona.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws