'Schimmige relatie met AS Nancy levert KV Oostende klacht vanuit de Ligue 2 op'

'Schimmige relatie met AS Nancy levert KV Oostende klacht vanuit de Ligue 2 op'

04-08-2021 10:31
2

KV Oostende heeft zichzelf in een hachelijke situatie gewerkt. De goede relaties met AS Nancy worden door sommige (Franse) clubs omschreven als 'te intiem'. Vanwege enkele opmerkelijke transfertransacties heeft de kustploeg zelfs een klacht aan haar been.

De aandachtige transfervolger zal het al opgevallen zijn: deze zomermercato deed Oostende enkele keren zaken met Nancy. Die club uit de Franse Ligue 2 zit verveeld met een transferverbod, maar probeert dat dankzij haar Belgische vrienden te vermijden. De voorbije weken leende Oostende immers vier spelers uit aan Nancy, vaak nadat het die zelf eerst aangekocht had. Het gaat om Thomas Basila, Mickaël Biron, Andrew Jung en Mamadou Thiam.

Het Nieuwsblad weet dat de concurrentie uit de Ligue 2 niet kan lachen met die gang van zaken. Er zou zelfs een officiële klacht ingediend zijn vanwege 'oneerlijke concurrentie'. Dat KVO met Gauthier Ganaye een Franse CEO heeft, zal daar niet vreemd aan zijn. Overigens morren ook de eigen fans. Na een boerenjaar liet Oostende voorlopig vooral jongens vertrekken. De aanhang vindt het dan ook opmerkelijk dat het bestuur eerder Nancy lijkt te willen helpen dan de eigen ploeg ...

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie