Politie bevestigt: neergeschoten ex-prof Jergé Hoefdraad (35) overleden

Politie bevestigt: neergeschoten ex-prof Jergé Hoefdraad (35) overleden

02-08-2021 15:58
3

Oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad is overleden. De oud-speler van Ajax, RKC Waalwijk, Almere City, Telstar en SC Cambuur is 35 jaar oud geworden.

Hoefdraad werd vorig weekend neergeschoten in Amsterdam. De politie heeft tegenover De Telegraaf bevestigd dat hij is overleden. De ex-prof bezocht in de nacht van zaterdag op zondag een feest in Amsterdam-Zuidoost. Volgens De Telegraaf ontstond er vervolgens een ruzie en wilde hij tussenbeide komen. Hoefdraad werd daarbij echter door zijn hoofd geschoten.

De geboren Amsterdammer werd naar het ziekenhuis vervoerd, maar zijn situatie bleef 'onveranderd kritiek', werd in de loop van de zondag al duidelijk. Uiteindelijk is Hoefdraad overleden aan zijn verwondingen. De politie heeft inmiddels een verdachte geïdentificeerd, laat een woordvoerder weten: deze wordt opgeroepen om zich op het bureau te melden.

Hoefdraad doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2007 zijn debuut in het betaald voetbal namens RKC Waalwijk. In het seizoen 2018/2019 speelde hij namens Almere City zijn laatste van in totaal 241 competitiewedstrijden op Keuken Kampioen Divisie-niveau.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie